Εύα Καϊλή

Εύα Καϊλή

Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Εύα Καϊλή είναι βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Επικεφαλής της αντιπροσωπείας στο S&D από το 2014.
Είναι Πρόεδρος της επιτροπής για το μέλλον της επιστήμης και της τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου #STOA, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας και Ενέργειας και της Οικονομικής Επιτροπής. Υπό την ιδιότητά της, εργάζεται εντατικά για την προώθηση της καινοτομίας ως κινητήριας δύναμης για την εγκαθίδρυση της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς. Είναι συντάκτης νομοθετικών πράξεων στα πεδία της τεχνολογίας του blockchain, ηλεκτρονικές πλατφόρμες, μεγάλα δεδομένα, Fintech, AI και κυβερνοασφάλεια.
Είναι ιδρυτής του Φόρουμ για το Μέλλον στην Ευρώπη, ενός δικτύου πολιτικών, αξιωματούχων και δημοσίων προσώπων με επιρροή που προάγουν την καινοτομία.
Ως υψηλόβαθμος και με επιρροή ευρωβουλευτής καλείται συχνά να μιλήσει για το έργο της σε σημαντικά συνέδρια και ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως.
Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της αντιπροσωπείας στην ΠΣ του ΝΑΤΟ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με επίκεντρο την άμυνα και την ασφάλεια της Ευρώπης.
Πριν από την θητεία της ως ευρωβουλευτής, εκλέχτηκε ως Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου 2007-2012, με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ).
Εργάστηκε επίσης ως δημοσιογράφος και ρεπόρτερ πριν από την πολιτική της καριέρα.
Είναι πτυχιούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ευρωπαϊκή πολιτική. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πειραιά.