Νικόλαος Παπάνας

Νικόλαος Παπάνας

Καθηγητής Παθολογίας-Σακχαρώδους Διαβήτη, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ο Νικόλαος Παπάνας είναι Καθηγητής Παθολογίας-Σακχαρώδους Διαβήτη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εξειδικεύθηκε στο Σακχαρώδη Διαβήτη και τις επιπλοκές αυτού στο Διαβητολογικό Κέντρο και την Κλινική Διαβητικού Ποδιού του Νοσοκομείου King’s College Hospital, London, όπως και στο Γερμανικό Κέντρο Διαβήτη του Πανεπιστημίου Χάινριχ Χάινε του Ντίσελντορφ Γερμανίας.

Έχει περισσότερες από 290 δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή περιοδικά. Είναι ο αρχισυντάκτης (Editor-in-Chief) του The International Journal of Lower Extremity Wounds. Επίσης υπηρετεί στη συντακτική επιτροπή άλλων διεθνών περιοδικών (>80) Έχει συμμετάσχει με πλήθος ανακοινώσεις και ομιλίες σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια, και έχει επανειλημμένα διατελέσει κριτής εργασιών έπειτα από πρόσκληση σε έγκυρα ξένα περιοδικά. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες έπειτα από πρόσκληση σε 9 ξένες χώρες.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας. Υπηρετεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας εργασίας Σακχαρώδης Διαβήτης και Νευρικό Σύστημα της Γερμανικής Διαβητολογικής Εταιρείας (DDG), και ως Αντιπρόεδρος και της Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων του Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ). Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) και τυγχάνει τώρα Πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου αυτής.

Υπηρετεί ως Αντιπρόεδρος της ομάδας εργασίας Diabetic Foot Study Group (DFSG) της European Association for the Study of Diabetes (EASD). Από τον Απρίλιο του 2017 είναι επισκέπτης καθηγητής στο Γερμανικό Κέντρο Διαβήτη του Ντίσελντορφ. Είναι επίτιμο μέλος της Εταιρείας Διαβητολογίας Κύπρου (ΕΔΙΚΥ) και της Ουγγρικής Διαβητολογικής Εταιρείας (MDT).