Παναγιώτης Πέτρου

Παναγιώτης Πέτρου

Λειτουργός ΟΑΥ, Επισκέπτης Καθηγητής “Φαρμακοεπιδημιολογία-Φαρμακοεπαγρύπνηση”, Πρόγραμμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας & Επισκέπτης Καθηγητής “Οικονομικά της Υγείας”, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Ο Δρ Παναγιώτης Πέτρου γεννήθηκε το 1975 στην Κύπρο. Είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Λέστερ. Το διδακτορικό του εκπονήθηκε στον τομέα οικονομικής και χρηματοδοτικής διαχείρισης υπηρεσιών υγείας, με τίτλο “A quest towards introducing a pharmacoeconomics framework in Cyprus”.

O Δρ Πέτρου διετέλεσε product manager στον τομέα μεταμόσχευσης και ανοσολογίας της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis. Από το 2008 εργάζεται στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Παράλληλα, είναι επισκέπτης καθηγητής στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, Σχολή Επιστημών και Μηχανικής, όπου διδάσκει το αντικείμενο “Φαρμακοεπιδημιολογία – Φαρμακοεπαγρύπνηση” και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει Οικονομικά της Υγείας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δημόσια Υγεία, Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Επιστημών Υγείας. Παράλληλα, είναι στο διοικητικό συμβούλιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Medicines Shortages, ενώ έχει διατελέσει σύμβουλος του IOM για τις πολιτικές υγείας που αφορούν μετανάστες στην Κύπρο. Ο Δρ Πέτρου έχει 35 δημοσιεύσεις στον τομέα των οικονομικών αξιολογήσεων φαρμάκων, φαρμακευτική πολιτική, κρίση και υγεία, καθώς και στην αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας.