Ανδρέας Βίτσος

Ανδρέας Βίτσος

Φαρμακοποιός, Πρόεδρος Φ.Σ. Ζακύνθου, Σύμβουλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην PGEU

Ο Ανδρέας Βίτσος είναι Πτυχιούχος της φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ (2001), με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης «Βιομηχανική Φαρμακευτική» ΕΚΠΑ (2006) και τελειόφοιτος Υποψήφιος Διδάκτωρ του τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας ΕΚΠΑ (ειδίκευση Δερμοφαρμακολογίας). Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο όπου και διατηρεί φαρμακείο. Είναι για τρίτη τριετία, Πρόεδρος του Δ.Σ., Αντιπρόσωπος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ζακύνθου στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και αναπληρωματικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Διαθέτει ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα, ενώ έχει διδακτική εμπειρία στη Φαρμακολογία και τη Φαρμακευτική Τεχνολογία. Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευτεί στον διεθνή και εθνικό επιστημονικό τύπο ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια. Έχει συμμετάσχει σε οργανωτικές και επιστημονικές επιτροπές πλήθους εθνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων ενώ έχει υπηρετήσει ως αξιολογητής στην ΑΔΙΠ αλλά και ως κριτής σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά του αντικειμένου του.

Τα τελευταία 15 χρόνια περίπου ασχολείται ενεργά με επιστημονικά, ερευνητικά και εκπαιδευτικά ζητήματα στο πλαίσιο των δράσεων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Ινστιτούτου Διά Βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών. Υπήρξε μέλος της ομάδας τεκμηρίωσης η οποία το 2007 σχεδίασε για πρώτη φορά τη Διά Βίου εκπαίδευση των φαρμακοποιών υπό τον τότε Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Καραγεωργίου, συμμετέχοντας ως εκπαιδευτής ήδη από τον πρώτο κύκλο. Το τελευταίο διάστημα έχει συντονίσει εκ μέρους του ΠΦΣ μερικά από τα πιο επιτυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΙΔΕΕΑΦ όπως αυτό για τον Αντιγριπικό Εμβολιασμό και τη Χορήγηση Ανθρώπινης Ανοσοσφαιρίνης και αυτό για την Προαγωγή του Εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Από τον Αύγουστο 2020, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΠΦΣ επικουρεί την Ελληνική Αντιπροσωπεία στην PGEU ως τεχνικός σύμβουλος.

Συμμετέχει σε