Εύη Ορφανού

Εύη Ορφανού

Γ' Αντιπρόεδρος Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Η Εύη Ορφανού είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου “Μαζί για Ζωή” και Γ’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στη Γερμανία (1989) και ακολούθως σπούδασε Τεχνολόγος Εργαστηρίου, ενώ έχει ολοκληρώσει και κύκλο σπουδών Διασώστη Α’ Βοηθειών (Paramedic). Στην Ελλάδα εργάστηκε επί σειρά ετών στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΟΔΓ) στο Τμήματα Εθιμοτυπίας, Άμυνας, Πολιτικό Τμήμα και στο Γραφείο του Πρέσβη. Έχει εργαστεί επίσης ως Εθελόντρια Διασώστης Α’ Βοηθειών (Paramedic) του Γερμανικού ΕΚΑΒ με συμμετοχή σε ασθενοφόρα και Μονάδες Ασθενοφόρων.

Παράλληλα, διατελεί Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Αναπληρωματικό Μέλος στην Εθνική Επιτροπή για Σπάνια Νοσήματα-Παθήσεις, Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών και Πιστοποιημένη Επικεφαλής Έρευνας και Διάσωσης. Τέλος, έχει παρακολουθήσει προγράμματα επιμόρφωσης των Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Διοίκηση Μονάδων Υγείας) και στο ΕΚΠΑ ( Αντιμετώπιση Επειγόντων: Τα πρώτα 15 Λεπτά).

Μιλάει 3 γλώσσες: Ελληνικά, Γερμανικά και Αγγλικά.

Συμμετέχει σε